HOGYAN TOVÁBB, HA MÁR MEGVAN A HELYSZÍN

Ha megvan a helyszín, akkor az hozza magával a dekorációt is. Azt gondolom, hogy nem minden dekoráció illik minden helyszínhez. Pl. egy kastély belsőtől nagyon életidegen egy vintage, befőttesüveges, rezgős, fakorongos dekoráció, de például egy elegánsabb magasba törő virágdísz jól tud mutatni szinte bárhol attól függően, hogy hogyan választjuk a virágokat és a kiegészítőket. Én úgy tartom, hogy amikor az esküvőnk napján vendégül látjuk a rokonokat és barátokat, akkor a helyszínnek bennünket kell tükröznie. Olyannak kell lennie a az egész belső térnek, mintha az otthonunkban fogadnánk a vendégeinket.

Érdekesség: Az almúlt években a Pinterestnek köszönhetően nagyon sok esküvői dekorációs stílus jelent meg a szakmában. Amikor még én tanultam a virágkötést mindenképp ragaszkodni kellett a tankönyvben leírt szigorú szabályokhoz. A menyasszonyi csokor vagy körcsokor volt vagy nyújtott/csepp alakú. Ettől eltérni szakmailag nem igazán volt megengedett. De a Pinterestről érkező képekkel megjelentek a lazább, nem szabályos, nem a tankönyv szerinti csokrok és egyéb díszek. Ez komoly átalakulást jelentett számomra is, főleg, hogy egy eléggé szabályt követő ember vagyok. Csodás önismereti utazás ez számomra még most is és jó érzés feszegetni a határaimat. Ez nem jelenti azt, hogy már mindent is tudok, vagy mindent is csináltam, mert nap mint nap érkeznek érdekes és nem hagyományos megkeresések, de bátran vágok bele a kihívásokba és az újabbnál újabb trendekbe. Rájöttem, hogy bár szabálykövető vagyok mégis jobban esik néha elengedni a fantáziámat és hagyni, hogy az érzéseim vezessenek egy aszimmetrikus/szélfútta/réten szedtem jellegű csokor elkészítésénél. Azokkal a párokkal, akikkel együtt dolgozom mindig kialakul egy más szinten lévő kapcsolat. Rájuk hangolódom és az általuk elmondottakból tudom, hogy mit szeretnének látni aznap.

További érdekességekért és tippekért, időről-időre látogass vissza a blogomra. Vagy ha lenne még kérdésed, ha szeretnél árajánlatot kérni, keress meg bátran az elérhetőségeim egyikén!